Progresivne naočale

Do vida na blizu i daleko uz stručan i iskusan tim, najmoderniju tehnologiju, vrhunske garancije i program privikavanja bez straha
Dogovori pregled vida
Trebalo je proći puno godina da napokon pronađem optiku koja je vrh u svim segmentima poslovanja.
Darko SmutniGoogle recenzija
Osim savršeno odrađene optike i dijagnostika je odrađena savršeno točno, što je potvrđeno od strane renomirane očne poliklinike.
Ivanka HumjanGoogle recenzija

Zašto je Optika Kobačić Izbor za nove progresivne naočale?

Odluka o prelasku na progresivne naočale protkana je brojnim pitanjima, istraživanjima, strahom od neprivikavanja, slušanjem dobrih i prilično loših iskustava drugih ljudi i još puno toga. S obzirom na cijenu boljih progresivnih naočala, radi se o nimalo laganoj odluci.

Ono što je istina je da kvaliteta života s progresivnim naočalama ovisi prvenstveno o stručnosti pregleda te kvaliteti i dostupnosti opreme za pregled vida.

Optika Kobačić je iznimno popularna optika ne samo u Zagrebu već i diljem hrvatske. Stotine pozitivnih osvrta i komentara na svim mrežama možemo zahvaliti trima bitnim stvarima:

  1. 40 godina tradicije s dugoročnom postavom visoko stručnih inženjera optometrije, majstora očne optike, naočalnih optičara i stručnih savjetnika.
  2. Posjedovanje najbolje dostupne opreme kao što su najnoviji Visioffice® X ili Vision-RTM 800 s AVA tehnologijom te mnogi drugi. Ovi uređaji znače da naš klijent obavlja i do 20 mjerenja više koji u konačnici znače savršeno prilagođene progresivne naočale. Postotak neprivikavanja je izuzetno malen. Ovo znači da smo u potpunosti sposobni isporučiti novu Varilux® XR series™ tehnologiju individualiziranih leća, potpuno prilagođenima oku, s najširim vidnim poljima, te trenutnim izoštravanjima u pokretu.
  3. Istinska briga za klijenta tijekom i nakon pregleda, jedinstvena garancija na punu vrijednost leća te program prelaska bez straha od privikavanja. Sve to znači da je uobičajeni strah od prelaska potpuno nepotreban, jer ako se ipak dogodi neprivikavanje, zamijenit ćemo Progresivne leće s dva para jednojakosnih leća, jedne za blizu i jedne za daleko.

Ova stranica je centralno mjesto vezano za temu progresivnih naočala. Ovdje ćeš pronaći sve o pregledu vida za progresivne naočale, novim beskompromisnim Varilux XR lećama, poveznicom na naš detaljan članak o progresivnim naočalama, popis naših aktualnih akcija za progresive, odgovore na česta pitanja o progresivnim naočalama te stvarna iskustva naših klijenata.

Pregled vida za progresivne naočale

Znanje i iskustvo najbolje dolaze do izražaja ako se koristi najbolja dostupna tehnologija.

U optici Kobačić smo gotovo opsjednuti time da uvijek imamo posljednje i najbolje modele uređaja za pregled vida kao što su Visioffice® X ili Vision-RTM 800.

Radimo s velikim izborom progresivnih leća uključujući Hoya i Zeiss, no specijalizirani smo za Essilor koji je ukupno gledano broj jedan u svijetu.

Prosječan pregled vida traje od 20 minuta do 1h, no pregled za progresivne naočale uvijek ide bliže prema sat vremena jer se radi više mjerenja, a i oko treba biti opuštenije.

Što me čeka tijekom pregleda vida?

Potpuno personalizirano iskustvo
Pregled vida Aberometrom

Pregled na
Aberometru

Nakon uvodnih pretraga slijedi pregled na najmodernijem aberometru koji mjeri i mapira moguće greške u očima do najsitnijih detalja.
Pregled vida foropterom

Pregled na
foropteru

Vision-RTM 800 je najprecizniji foropter na tržištu. Mjeri dioptriju s preciznošću bez presedana s podržanom refrakcijom do 0,01 koraka.
Image

Pregled na
Visoffice X uređaju

Prethodni testovi utvrdili su moguće greške oka i dioptriju. Ovaj uređaj stvara digitalnog dvojnika koji bilježi 11 različitih mjerenja, za potpunu personalizaciju progresiva.
Za maksimalnu kvalitetu preporučujemo nove Varilux® XR series™ progresivne leće. Imamo i druge Essilor uređaje koji su istom rangu kvalitete.

Što me čeka nakon pregleda vida?

Doživotni partner tvog vida

Provjera
štima li sve

Ponovo se čujemo kako bismo provjerili je li sve kako treba

Jamstvo
zadovoljstva

Mogućnost zamjene kupljenih naočala u roku od 15 dana

Premium
garancija

Potpuna i sveobuhvatna dvogodišnja garancija za zaštitu naočalnih leća i dioptrijskih okvira

Privikavanje
bez straha

Zamjena za dva para jednojakosnih leća ako se ipak ne privikneš
Jamstvo zadovoljstva i Premium garancija dio su besplatnog članstva u OK klubu koji nosi i brojne druge pogodnosti.
Dogovori pregled vida

Kakav posao čeka optiku Kobačić?

oko 4 sata za savjetnike, naočalne optičare i inženjere optometrije

pregled
vida

20 min do 60 min

Individualne preporuke

~10 min

Biranje
okvira

30 min do 60 min

Preporuka stakala

~15 min

Uzimanje
mjera

~15 min

Naručivanje prema mjerama

~10 min

Izrada stakla

~30 min

Priprema za izdavanje

~10 min

Isprobavanje održavanje, preporuke

~20 min

Kontrola prilagodbe

~10 min
U skladu s tradicijom, svakom klijentu posvećujemo maksimalnu pažnju i vrijeme, koliko god je potrebno, do savršenih progresivnih naočala.
Dogovori pregled vida

Visioffice® X

Ovaj uređaj opremljen je s tri kamere koje uz pomoć dodatnih  infracrvenih kamera stvaraju savršeno vjernu 3D rekonstrukciju glave i očiju. U stanju je izmjeriti razmak zjenica nevjerojatnom preciznošću od samo 1/10 milimetra.

Proces mjerenja je interaktivan, a za klijenta predstavlja posebno, čak i zabavno iskustvo.

Eyecode™ ekskluzivna je tehnologija koja je u stanju izmjeriti točan centar rotacije oka. Kad se ova mjera uzme u obzir, moguće je izraditi progresivne leće zahvaljujući kojima se fokusiranje na različite udaljenosti događa instantno, bez napora oka. Ovo je naročito bitno ako uzmemo u obzir da tijekom prosječnog dana oko napravi preko 100.000 ovakvih pokreta.

Osim navedenog, ovaj uređaj radi sveukupno 11 različitih mjerenja koji svi zajedno čine da je prelazak na progresivne naočale bez stresa i da se privikavanje dogodi brže.

Oči se mogu priviknuti na svašta, pa tako i na loše. Uz sve ostalo, ova tehnologija omogućava da se oči priviknu na individualno stvorene leće koje su udobne i brinu se za dugoročno zdravlje oka.

 
Progresivne naočale – sve što ste htjeli znati
 
Detaljni članak

Progresivne naočale - sve što ste htjeli znati

  • Prednosti i nedostaci Progresivnih naočala
  • Tko i zašto treba progresivne leće
  • Koje su vrste progresivnih naočala
  • Više o pregledu vida za progresivne naočale
  • Faktori koji utječu na cijenu progresivnih naočala
Pročitaj na našem blogu
Progresivne naočalne leće bez kompromisa

Varilux® XR series™

Leće koje razumiju kako se oči nosioca stvarno kreću. Varilux® XR series™ progresivne leće revolucija su u dizajnu progresiva te predstavljaju najbolje što optičarska struka može ponuditi.  Nikada u povijesti leće nisu bile toliko precizno prilagođene nosiocu.

Ovo u praksi znači čak do 49% povećanje vidnog polja u odnosu na već vrhunsku prethodnu X seriju. Uz to, izmjenično izoštravanje bližih i udaljenih predmeta nikada nije bilo brže. Naši uređaji mogu napraviti sve potrebne izmjere za Varilux® XR Pro koji uz ostalo uzima u obzir i centar rotacije oka te dominantno oko.

Pročitaj više o Varilux XR lećama

Česta pitanja o progresivnim naočalama


Dogovori pregled vida sad
Nošenje dvoje naočala postaje prošlost.