Što je to Eyecode opcija, kod izrade dioptrijskih leća?

Eyecode® je mjerenje udaljenosti leće od centra rotacije oka. Kod Varilux® XR serije, nalazi se u paketu Varilux® XR Pro i moguće ga je napraviti isključivo na Visioffice uređaju.

Kod “običnog” pregleda vida za progresivne naočale, optičari uzimaju prosjek udaljenosti centra rotacije oka od 25.5 mm. (12mm od leće do rožnice, plus 13.5mm do centra rotacije).

To nije idealno jer primjerice miopi imaju duže oko, a hipermetropi kraće. Osim toga, različiti okviri imaju različite parametre zakrivljenosti i općenito dizajna. U praksi to znači da donji dio leće neće biti na istoj udaljenost kao gornji, stvarajući nepravilnost u izoštravanju.

Oko se navikne na svašta, no to “svašta” ne mora biti idealno. Ako je leća prilagođena stvarnom centru rotacije oka nosioca, oko ne mora stvarati dodatan napor čime se postiže bolje iskustvo nošenja, veća brzina izoštravanja te brža i jednostavnija prilagodba na progresivne naočale.

Pregled vida u 7 personaliziranih koraka

Najmodernija oprema i stručnost preduvjet su da mjerenje dioptrije rezultira najboljim mogućim naočalama ili lećama, prilagođenim upravo vama. Ne čekajte ni trenutka više.
Rezervirajte termin

Isplati se učlaniti se u OK klub!

Već pri učlanjenju ostvarujete sve pogodnosti i posebne ponude iz Bronze paketa. Vjernost kod sljedećih kupnji nagrađujemo Silver i Gold paketom. A tu je i super cool članska kartica.
Od ugodnog boravka u prostoru, stručnog znanja, najnovije tehnologije, raznovrnsih ponuda i pogodnosti, topline, strpljivosti i preporuke osoblja, sve funkcionira na nivou!
Branka LovricGoogle recenzija
Pošalješ dijete sâmo i znaš da se ne treba brinuti jer je profesionalnost na mjestu
Clea ĐidaraFacebook komentar