Koliko je široko vidno polje progresivnih leća?

Jedna od najčešćih pritužbi ljudi koje se mogu čuti vezano za progresivne naočale je širina vidnog polja. Ako se radi o naočalama koje nisu pravilno prilagođene, osoba može imati dojam da kod čitanja teksta vidi samo par riječi i da za ostatak mora pomicati glavu. Iako širina vidnog polja ovisi o brojnim faktorima koji uključuju i dioptriju, najvažniji faktori su:

  1. kvaliteta pregleda vida (Stručnost i iskustvo)
  2. naprednost korištene tehnologije
  3. kvaliteta progresivnih leća

Vrlo je važno je pregled odraditi koristeći vrhunske instrumente kao što su Visioffice X koji radi desetak dodatnih mjerenja te omogućuje savršeno “centriranje” leća. Ovakve uređaje posjeduje tek nekoliko optika te rijetki imaju osoblje visoko specijalizirano za ovakve preglede.

Kvaliteta leća je bez sumnje jedan od najvećih faktora. Progresivne naočale su jedna od onih stvari u životu na kojima se ne bi trebalo štedjeti. Iako radimo sa svim poznatim brendovima, ipak je Essilor Varilux XR vrh, i smatramo da nema dalje. Objektivna istraživanja dokazala su da se radi o sveukupno najboljim progresivnim lećama na tržištu. Ovakve naočale imaju šire vidno polje i mekše tranzicije. Brojni naši klijenti došli su nezadovoljni s progresivima koje su nosili i kad su probali ove leće, spontani komentar je uvijek “Ovo je sasvim drugi svijet”.

Specifičnost XR serije je varijabilni progresivni kanal koji se dodjeljuje individualno, ovisno o prirodnoj navigaciji te ostalim parametrima svakog oka zasebno.