Koje tehnologije sadrže Varilux XR leće?

Varilux® XR series™ leće sadrže tehnologije Nanoptix®, Xtend™, i XR Motion™. Prve dvije su postojale i u prethodnoj Varilux® X series™ lećama, dok je XR Motion™ nova tehnologija nastala zahvaljujući razvoju umjetne inteligencije.

Nanoptix® je tehnologija koja je prvi put predstavljena sa S serijom. U osnovi, ova tehnologija je prva uspjela “izravnati” leću i stabilizirati vid. Smanjene su deformacije okruženja i neprirodni pokreti nosioca. Također je smanjen efekt “plivanja” kojeg su nosioci progresivnih leća. Danas je Nanoptix® dio XR leća.

Xtend™ tehnologija prva je značajno proširila područje oštrog vida (Vidno polje) nadohvat ruke i znatno smanjila potrebu za pomicanjem glave. Ujedno je ovo i tehnologija koja je omekšala prijelaz u vertikalnim promjenama dioptrije. Xtend™ je također dio XR leća.

XR Motion™ je nova tehnologija predstavljena 2023. godine. Osim dioptrije, pozicije objekta, udaljenosti itd, od sada je moguće uzeti u obzir i ponašanje osobe. U procesu izmjere na specijaliziranim instrumentima dobiva se digitalni dvojnik nosioca. Digitalni dvojnik se već neko vrijeme koristi u medicini, no u optici se pojavio tek razvojem umjetne inteligencije koja je potrebna za obradu preko milijun podataka potrebnih za izradu leće gdje je doslovno svaka točka personalizirana, i to za svako oko zasebno. Podaci dolaze ne samo od osobnih izmjera, već i od razrađenih fizioloških modela dobivenih istraživanjem, a koji se dodaju personaliziranom modelu.

Sve navedeno u praksi znači daleko bolje iskustvo nošenja progresivnih naočala, kroz veliku širinu polja, brzinu izoštravanja čak i u pokretu, te brzini privikavanja. Ako ste imali loše iskustvo s progresivnim naočalama, dajte si još jednu šansu s Varilux® XR series™ lećama uz nadaleko poznati pregled vida u Optici Kobačić. To će konačno biti to.

Pregled vida u 7 personaliziranih koraka

Najmodernija oprema i stručnost preduvjet su da mjerenje dioptrije rezultira najboljim mogućim naočalama ili lećama, prilagođenim upravo vama. Ne čekajte ni trenutka više.
Rezervirajte termin

Isplati se učlaniti se u OK klub!

Već pri učlanjenju ostvarujete sve pogodnosti i posebne ponude iz Bronze paketa. Vjernost kod sljedećih kupnji nagrađujemo Silver i Gold paketom. A tu je i super cool članska kartica.
Usluga vrlo brza s obzirom na težinu problema
Tia PoštaFacebook recenzija
Nakon godina lutanja, sretan sam što sam pronašao partnere kojima ću povjeriti brigu za svoje oči, dok god vidim.
Siniša HančićGoogle recenzija